whenthewordsarewritten.blogg.se

2013-03-02
15:08:00

Miss L

MALL:

Namn: Shubitzi Nilah

Tilltalsnamn: Nilah

Ålder: 17 år (egentligen har hon levt i ca. 1000 år.)

Längd: 167 cm

Utseende som människa (bild): Hennes hår är ljust rosa med stora lockar, det är naturligt (såklart XD) men har ett lite mörkare underhår. Hennes kropp är liten och tunn men har ändå tydliga former. Inte för stora men inte för små. Hon är helt normal i längden och den kommer ofta till hennes fördel när hon ska klättra. Hennes ögon är blåa och stora och fångar väldigt bra bilder på sig omgivning. Huden är blek och blir inte solbrun även om hon spenderar sitt liv ute.

Utseende som enhörning (bild): Hon liknar en skimmel, fast med ett horn, och hennes man och svans är lika rosa som hennes hår. (Tänk dig den tecknade bilden som den realistiska..) 

Personlighet: Hon är glad och livlig. Nilah älskar att klättra i träd och den mesta tiden spenderar hon i träden eller ute i djungeln. Eftersom hon i djurform är en enhörning och står fast på marken njuter hon av att kunna vara ovanför den våta daggen och njuta av lövens skugga. Hon är väldigt smidig och ifall det uppstår en strid smiter hon hellre därifrån än att gå fram för att slåss. Som en person är Nilah snäll och väldigt nyfiken, hon vill alltid vara med där det händer något och hon är också väldigt vis på grund av att hon varit med om så mycket, men det hindrar henne inte från att vara nyfiken på framtiden. När Nilah blir riktigt arg eller frustrerad visar sig hennes horn och ibland kan hon ofrivilligt råka exempelvis skapa en stor köttätande planta som hugger personen/personerna nära i luften, men hon har lärt sig kontrollera det, ingen utanför hennes familj och vänner vet att hon är en enhörning. 

Intressen: Naturen, och hon älskar att utföra akrobatik på gräsmattorna. Nilah gillar att måla med kol på stenplattor (Det finns tunna stenblad som fungerar som papper) och hon är duktig på det.

Familj: Nilah hittades som väldigt liten ensam ute i skogen och togs in av en familj som alla kunde transformeras till hästar. I början verkade hon vara en helt vanlig häst innan hennes familj kunde se hur ett litet horn började växa. Enda sedan dess har de behövt hålla henne hemlig. Mamma: Miko, 30. Pappa: Patso, 32. Lillebror: Dekoh, 16. Hon vet inte hur hennes biologiska familj är. 

Magi: Hornets magi kan göra nästan allt, men hennes starka sidor är helande konst och magi som gynnar skogen.

Fakta om enhörningen: När universumet skapades fanns det många djur av alla sorter, både enhörningar och annat, men efter många många år började folket bli giriga efter djurens kraft och gjorde allt för att få den. Så alla enhörningar förutom Nilah blev dödade. Alla vet att det fortfarande finns en enhörning kvar, men de utnämnde henne till deras 'heligaste' djur och ingen skulle komma på tanken att döda den. Men de vet inte heller vem som är enhörningen, och Nilah fortsätter vara försiktig varje gång hon transformerar sig. Antingen gör hon det hemma, eller inne på ett tomt ställe.

Föda: Nilah äter bara växter och frukter, både i mänsklig form och som häst. Men de rovdjur som finns äter av de djur som fastnat, de kan överleva på vegetarisk föda, men det smakar kartong och de får inte i sig samma näring, så de flesta väljer att ändå äta andra djur.

Hydda: Bilden.

 'Tecknade hästen'

 Hon som enhörning.
 Nilah
 'Hyddan/huset'

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: